Riistakamera kuvaa metsässä villieläimiä tai valvoo kesämökkiä

Blog

Riistakamerat ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosina ja niitä käytetään sekä riistan ja villieläimien kuvaamiseen metsässä että myös kiinteistöjen ja niissä mahdollisesti käyvien kutsumattomien vieraiden kuvaamiseen. Vaikka riistakamerat ovatkin tarkoitettu alun perin riistan tarkkailuun, kameroiden tekniikan kehittyessä ja niiden hintojen halpenemisen myötä, monet ovat viime vuosina asentaneet riistakameran valvomaan esimerkiksi mökkiä silloin, kun siellä ei itse olla paikalla. Riistakameraa voi käyttää myös valvontakamerana, mutta sillä ei saa kuvata esimerkiksi naapurin kotirauhan piiriin kuuluvia tiloja tai alueita, eikä yhteisiä tiloja, kuten esimerkiksi taloyhtiön rappukäytävää.

Riistakameroiden tärkeimmät ominaisuudet

Yksi tärkeimpiä ominaisuuksia riistakameralle on säänkestävyys, koska ne ovat usein ympärivuotisessa käytössä. Talvipakkaset vaikuttavat myös kameroiden akkuihin, joten niitä täytyy yleensä talvella tarkistaa ja vaihtaa useammin. Kameroiden tulisi myös olla vedenkestäviä. Liiketunnistimen herkkyyttä on myös hyvä pystyä säätämään sekä valitsemaan ottaako kameralla kuvia vai videota. Myös kuvanlaadun ja videoiden kuvauksen pituuden säätö on oleellinen. Riistakameroita on kahdenlaisia, lähettäviä ja tallentavia kameroita. Lähettävät kamerat lähettävät kuvaa tai videota joko puhelimeen tai sähköpostiin ja lähetystoimintoon tarvitsee matkapuhelinliittymän ja esimerkiksi älypuhelinta käytettäessä riittää siihen pelkkä nettiliittymä, jos kuvia tai videoita ei haluta lähettää multimediaviestinä.

Riistakamera voi lähettää viestiä eri tavoilla

Riistakameralla voi joko tallentaa kuvia kameran muistiin tai lähettää sen kuvaamaa dataa eri keinoin. Lähettävät kamerat voivat lähettää kuvaa ja videota multimediaviestinä (MMS), tai GPRS- yhteyden kautta sähköpostiin. GPRS viestit pystyy yleensä lähettämään sähköpostiin valitun operaattorin kuukausimaksun hinnalla, mutta multimediaviestit ovat kalliimpia, koska ne täytyy yleensä maksamaan yksittäin, jokaisen lähetetyn viestin mukaan. Riippuen käyttötarkoituksesta, kummallakin lähetystavalla on puolensa. Jos riistakameraa käytetään ainoastaan esimerkiksi kesämökin valvontaan sisätiloissa, joissa ei pitäisi olla minkäänlaista liikettä, silloin toimivampaa on lähettää viesti MMS-lähetyksellä suoraan puhelimeen, josta saa välittömästi ilmoituksen ja voi myös hälyttää poliisit paikalle. Sähköpostin tuleminen saattaa kestää kauemmin ja jäädä huomaamatta pidemmäksi aikaa, joten kutsumattomat vieraat ovat jo todennäköisesti ehtineet poistua paikalta sitä lukiessa. Jos kameralla taas kuvataan etupäässä riistaa ja muita metsän eläimiä, on GPRS-yhteys siinä tapauksessa toimivampi. Eräkala verkkokauppa tarjoaa myös kattavan valikoivan riistakameroita.

jaa  

20 December 2021

Käsityöt ja harrastukset kodin suunnittelussa

Oletko aina koputellut ovia etsien töitä, ja onko se aina ollut harrastuksesi? Monet ihmiset harrastavat vapaa-ajallaan ja pitävät jopa omien huonekalujen tekemisestä. Tästä blogista löydät arvokkaita vinkkejä ja neuvoja siihen, miten voit kunnostaa kotiasi tai tehdä korjauksia itse, vaikka pienellä budjetilla. Halusitpa sitten korjata seinät, rakentaa uuden sängyn tai korjata vanhan arkun - olet tullut oikeaan paikkaan. Inspiroidu suunnitteluideoista ja opi, mitä käsityö- ja askartelutyössä kannattaa huomioida ja mitkä työt kannattaa antaa sen sijaan ammattilaisten tehtäväksi. Olitpa sitten yksin tai ystävien tai perheen kanssa: tämän blogin ainutlaatuiset ehdotukset tuovat väriä arkeesi ja stimuloivat luovuuttasi. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja blogistamme ja aloittaaksesi seuraavan projektisi.